VrouwenPOORTboek maken: Ode aan je vrouw-zijn

Verschillende fasen
In een vrouwenleven ga je door verschillende fasen heen. Je wordt geboren als meisje en groeit op tot vrouw. Elke fase heeft haar eigen kenmerken, zowel fysiek, emotioneel en spiritueel.
Bij het maken van een VrouwenPOORTboek staan we stil bij deze verschillende levensfasen: bekeken vanuit de archetypen, waarbij de verandering van de ene fase naar de volgende fase gemarkeerd kan worden als een poort-moment.

Maagd – Moeder – Maga (Sara)– Crone
Ik neem je mee door de verschillende POORTen van een vrouw:
Maagd – de fase van ontluiken (Menarche)
Moeder – de fase van de scheppende kracht ( Moederschap en/of Creativiteit)
Maga – de fase van het geven van het levenswerk: levenservaring en – wijsheid (Menopauze)
Crone – de fase van loslaten en voorbereiden op de dood

Bovendien gaan we langs alles wat haar vrouw-zijn mede bepaalde of bepaalt en kleurde of kleurt. Iedere keer vanuit een ander thema en op een andere manier. 

Creatieve en verdiepende reis
Het is een mooie verdiepende reis, die door jezelf op creatieve wijze wordt weergegeven in een prachtig zelf vormgegeven boek.
Dat is het uitgangspunt van dit individuele traject: het maken van een VrouwenPOORTboek. Een traject, geschikt voor álle vrouwen, met of zonder kinderen. Het gaat steeds over jou als vrouw in al jouw facetten, met wat jij daarin tegenkomt.

Begeleiding
Ik begeleid je door het creatieve en persoonlijke proces. Ik vertel je wat deze verschillende fasen betekenen. En we wisselen uit hoe deze fasen in jouw leven zijn verlopen. Of, wat je wilt brengen in de fasen die nog vóór je liggen. Dus in die zin kan je op ieder moment van je leven instappen.
Je creativiteit kan op vele manieren tot uitdrukking komen: tekenen, schilderen, dichten, schrijven, knippen en plakken, naaien, borduren. Allemaal als bijdrage voor jouw persoonlijke boek. Van mij krijg je, indien van toepassing en gewenst, inhoudelijke tekst. En een heleboel tips en/of uitleg hoe je bepaalde dingen het beste kan aanpakken.
Het uitgangspunt is dat je het op je eígen manier gaat vormgeven.

Ode aan je vrouw-zijn
Het maken van dit boek is een langdurig en intensief proces, waarin je terugblikt in je eigen leven en zo je levensverhaal – én je vrouw-zijn daarin – een plek kan gaan geven. Hiermee leer je veel over vrouw-zijn in al haar fasen en geef je betekenis aan je eigen leven:
aan wie je was, aan wie je bent en zult zijn.
Mijn ervaring is dat je compassie gaat voelen voor jezelf in jouw zoektocht van je leven. Het creëren op verschillende wijzen helpt je om je eigen heelheid te omarmen. Het maken van een Vrouwenboek is echt een Ode aan je vrouw-zijn.

Individueel of duo traject
Op dit moment bied ik dit traject aan als een individueel traject, zodat je zelf het tempo kan bepalen. Dat kan zijn eens per maand of eens per 2 maanden. Of als je het leuk vindt om het met een vriendin of zus samen te doen is dat ook mogelijk. (Duo)
Van mij ontvang je een mooi ARTboek met daarbij een basispakket van mooi papier, dat je kunt gebruiken in je creatieve proces.
Voorlopig bied ik het aan in de vorm van fysieke sessies. Indien gewenst kan de begeleiding ook per ZOOM gegeven worden.

Tarieven
Individueel: € 100,00 per sessie van 2 uur, inclusief het ARTboek en een basispakket
Duo: € 75,00 per persoon per sessie van 2 uur, inclusief het ARTboek en een basispakket

Meer informatie: ddaum@euronet.nl / 06 – 30623794