Individuele sessies

VOELT JE LICHAAM?

Heb je weinig zelfvertrouwen?
Voel je je vaak eenzaam?
Hoe blijf je bij jezelf?
Hoe maak je verbinding met je kracht?
Ben je op zoek naar je eigenheid?
Authentiek of echt zijn. Hoe doe je dat?
Worstel je met gevoelens van rouw, omdat je een belangrijk verlies hebt geleden?
Sta je op een kruispunt in je leven?

Je lichaam is de woning van je ziel.
Je ziel wil gehoord,
gezien en gevoeld worden.
Maak contact met je
BLIJE LICHAAM.

 Want:
De vraag is: voelt dit lichaam, is het verbonden met plezier, het hart, de ziel, het ‘wilde’? Kent het geluk, vreugde? Kan het op zijn eigen manier bewegen, dansen, wiegen, zwaaien, duwen, zingen? Iets anders doet er niet toe.”

Vrij overgenomen naar de woorden van
Clarissa Pinkola Estés,
uit het prachtige boek De Ontembare Vrouw

In een sessie Luisterende Handen luister ik naar je persoonlijke verhaal en ervaringen en stel ik je vragen. Aansluitend op jouw thema doe ik een praktische interventie, waarbij je contact maakt met je voelende lichaam. Vanuit mijn achtergrond als haptotherapeute doe ik dat in de vorm van aanraken of door een ervaringsgerichte oefening aan te reiken.

Je lichaam geeft vaak allerlei subtiele gevoelsreacties, die je iets vertellen over hoe het met je is en wat je nodig hebt. Deze reacties zijn als richtingaanwijzers. Samen onderzoeken we wat jouw lichaam jou wil vertellen. Zodoende leer je bij je eigen antwoorden te komen. En je gaat leren hoe je daar zelf verantwoordelijkheid voor kan nemen.

Ook kan het zijn, dat er een verhaal is dat raakt aan jouw persoonlijke vragen. Samen kijken we of dat past en waar het verhaal jou kan ondersteunen.

Je kunt bij mij eenmalig voor een sessie komen. Ook is het mogelijk om voor een langer traject te komen, zodat ik als het ware een tijdje met je ‘meekijk’.