Wat ik bied

Met Luisterende handen bied ik:

  • Een plek om op verhaal te komen en stil te staan bij wat er werkelijk in jou leeft. Waar je eerlijk kan zijn naar jezelf en kan ontdekken wie je eigenlijk bent. Ontdekken wie er al heel lang in jou leeft en ruimte wil krijgen, zich niet terug wil houden, omdat je dan het beste tot je recht komt, het krachtigst bent.
  • (Nieuwe) ervaringen, omdat deze meer aanreiken dan woorden. Ervaringen waarin je niet alleen met je hoofd weet hoe het anders kan en hoe het werkt. Ervaringen laten je voelen hoe het zit het bij, hoe het anders kan en wat dat voor jou betekentWoorden worden snel vergeten. Wanneer je iets doet ga je jezelf ervaren en ontdekken. Dat brengt je naar nieuwe inzichten. En, ervaringen beklijven, omdat ze worden opgeslagen in het gevoelsgeheugen van je lichaam. Eenmaal in je lichaam ervaren kan je er naar terug en ervoor kan kiezen om het nu anders te doen. Met de ervaringen die ik aanreik bedoel ik: bewegen, dansen, stemwerk, creativiteit, stilte, visualisatie, rituelen, aanraken, ook storytelling en delen.

Dat alles bied ik aan in verschillende vormen:

  • Ontembare Vrouwen-groepen: gedurende een langere periode duik je met een groep vrouwen in een verhaal uit het boek De Ontembare Vrouw.
  • Storytelling: als verhalenverteller vertel ik een verhaal. Daarna gaan we als groep in gesprek over waar het verhaal raakt. Waardoor er bijzondere ontmoetingen ontstaan.
  • Individuele sessies: Voelt je lichaam? In gesprek, aanraken en ervaringsgerichte oefeningen, eventueel aan de hand van een verhaal, onderzoeken we wat er voor jou nodig is om het contact met jezelf te herstellen. Ik kijk als het ware een tijdje met je mee.
  • Lezing: in de lezing ” Het ontwaken van de Ontembare Vrouw” vertel ik over wie zij is en wat ze in jouw leven zou kunnen betekenen.

Ik werk in het bijzonder met vrouwen, omdat ik vanuit mijn eigen vrouw-zijn het dichtstbij vrouwen sta en hen kan begrijpen.

Betekenis geven aan je verhaal!