Ode aan je vrouw-zijn

Verschillende fasen
In een vrouwenleven ga je door verschillende fasen of poorten heen. Je wordt geboren als meisje en groeit op tot vrouw. Elke fase heeft haar eigen kenmerken, zowel fysiek, emotioneel en spiritueel.
Bij het maken van een VrouwenPOORTboek Ode aan je vrouw-zijn staan we stil bij deze verschillende levensfasen: bekeken vanuit de archetypen, waarbij de verandering van de ene fase naar de volgende fase gemarkeerd kan worden als een poort-moment.

Maagd – Moeder – Maga – Crone

5 poorten

Ik neem je mee door de verschillende POORTen van een vrouw:
Maagd – de fase van ontluiken (Menarche)
Moeder – de fase van de scheppende kracht ( Moederschap en/of Creativiteit)
Maga (Sara) – de fase van het geven van het levenswerk: levenservaring en – wijsheid (Menopauze)
Crone – de fase van loslaten en voorbereiden op de dood

Bovendien gaan we langs alles wat haar vrouw-zijn mede bepaalde of bepaalt en kleurde of kleurt. Iedere keer vanuit een ander thema en op een andere manier. 

Creatieve en verdiepende reis
Het is een verdiepende reis, die door jezelf op creatieve wijze wordt weergegeven in een mooi zelf vormgegeven boek.
Dat is het uitgangspunt van dit individuele traject: het maken van een VrouwenPOORTboek Ode aan je vrouw-zijn. Een traject, geschikt voor álle vrouwen, met of zonder kinderen. Het gaat steeds over jou als vrouw in al jouw facetten, met wat jij daarin tegenkomt.

Begeleiding
Ik begeleid je door het creatieve en persoonlijke proces. Ik vertel je wat deze verschillende fasen betekenen. En we wisselen uit hoe deze fasen in jouw leven zijn verlopen. Of, wat je wilt brengen in de fasen die nog vóór je liggen. Dus in die zin kan je op ieder moment van je leven instappen.
Je creativiteit kan op vele manieren tot uitdrukking komen: tekenen, schilderen, dichten, schrijven, knippen en plakken, naaien, borduren. Allemaal als bijdrage voor jouw persoonlijke boek. Van mij krijg je, indien van toepassing en gewenst, inhoudelijke tekst. En een heleboel tips en/of uitleg hoe je bepaalde dingen het beste kan aanpakken.
Het uitgangspunt is dat je het op je eígen manier gaat vormgeven.
Soms werk ik met een ritueel om de fase waarover het gaat te bekrachtigen.

Maagdenpoort

Ode aan je vrouw-zijn
Het maken van dit boek is een langdurig en intensief proces, waarin je terugblikt in je eigen leven en zo je levensverhaal – én je vrouw-zijn daarin – een plek kan gaan geven. Hiermee leer je veel over vrouw-zijn in al haar fasen en geef je betekenis aan je eigen leven:
aan wie je was, aan wie je bent en zult zijn.
Het volgen van een dergelijk traject is geen therapie. Wel kunnen er soms pijnlijke stukken aangeraakt worden waarvoor ik aandacht heb en ruimte maak. Jij neemt zelf verantwoordelijkheid voor jouw proces. Ik ben er om naar je te luisteren, ik sta naast je en kijk met je mee. Door op deze manier uitdrukking te geven – in woord en beeld – aan álle fasen die je al hebt doorlopen en nog doorloopt geef je betekenis aan je eigen verhaal.
En soms blijkt dat je meer nodig hebt. Dan kan je een extra individuele sessie inplannen.
Mijn ervaring is, bij het maken van een boek Ode aan je Vrouw-zijn, dat je compassie gaat voelen voor jezelf in jouw zoektocht van je leven. Het creëren op verschillende wijzen helpt je om je eigen heelheid te omarmen. Het maken van een VrouwenPoortboek is daarmee echt een Ode aan je vrouw-zijn.

Creatie-tijd
Ruimte maken voor het vrouwelijke is ook creatie-tijd nemen. Om je creativiteit te laten stromen en je proces ruimte te geven is het nodig dat je voldoende tijd vrij maakt. Daarom is een dergelijk traject gespreid over een langere periode. Mogelijk is je boek aan het einde van het traject nog niet geheel af.

Individueel of duo traject
In een individueel traject kan je zelf het tempo bepalen. Dat kan zijn eens per maand of eens per 2 maanden. Of als je het leuk vindt om het met een vriendin of zus samen te doen is dat ook mogelijk. (Duo)
Van mij hierbij ontvang je gratis* een mooi ARTboek met daarbij een startpakketje van mooi papier, dat je kunt gebruiken in je creatieve proces.( * bij het volgen van het hele traject. Indien je eerder stopt zal ik de kosten, € 25,00, alsnog in rekening brengen)
In principe bied ik het aan in de vorm van fysieke sessies. Indien gewenst kan de begeleiding ook per ZOOM gegeven worden. Het zal dan iets anders zijn van karakter.

Groepstraject
Bij voldoende interesse start ik in het najaar met een groepstraject. Een groepstraject is opgebouwd in blokken, 3 bijeenkomsten 1x per 4 weken. Je schrijft je in en betaalt per blok. Een blok duurt dus 3 maanden. Daarna bepaal je of je je aan het volgende blok wilt verbinden. Je begint altijd bij blok 1 en het vervolg is ook alleen mogelijk in de volgorden van blok 1, 2, 3, 4, 5. Thema’s die in de blokken behandeld worden zijn:
Blok 1: Meisje – Relatie met moeder – Relatie met vader
Blok 2: Maagd – de menarche, eerste menstruatie
Blok 3: Moeder – de scheppende kracht van de vrouw, met en zonder kinderen
Blok 4: Maga – de menopauze en overgang
Blok 5: Crone – de wijze oude vrouw, voorbereidend op haar sterven

Interesse in een groepstraject? Laat het me weten! Dan zet ik je op de lijst.
ddaum@euronet.nl

 

Tarieven
Individueel: € 100,00 per individuele sessie van gemiddeld 2 uur, inclusief het ARTboek en een startpakkertje sierpapier
Duo: € 75,00 per persoon per sessie van 2 uur, inclusief het ARTboek en een startpakketje sierpapier
Groep: € 100,00 voor een heel blok: 1x fysiek samenkomen ( 9.30 – 12.30 uur ) en 2 ZOOMbijeenkomsten ( 9.30 – 12.00 uur) exclusief eenmalige aanschaf van ARTboek en een startpakketje sierpapier á € 25,00

*/ Plaats groepstraject ( 1e bijeenkomst van elk blok):
Afhankelijk van de grootte van de groep: in Zutphen of Almen

Meer informatie/aanmelden: ddaum@euronet.nl / 06 – 30623794

 

Betekenis geven aan je eigen verhaal!