Wat ik bied

Met RUIMTE voor de VROUW bied ik:

Een plek om op verhaal te komen en stil te staan bij wat er werkelijk in jou leeft. En plek waar er ruimte en aandacht is voor jou.

Ervaringen, omdat deze meer aanreiken dan woorden. Woorden worden snel vergeten. Ervaringen worden opgeslagen in het gevoelsgeheugen van je lichaam. Ervaringen laten je voelen hoe het voor jou is. Eenmaal in je lichaam ervaren kan je ernaar terug en andere keuzes maken. Met de ervaringen die ik aanreik bedoel ik: visualisatie, rituelen, creativiteit, bewegen, dansen, stemwerk, stilte, aanraken, ook storytelling en delen.

Aandacht voor jezelf: naast delen heb je aandacht voor jouw eigen vrouw-zijn en wat je daarin tegenkomt.

Betekenis geven: door af te dalen in je vrouw-zijn, ga je meer compassie voelen voor jezelf en geef je daarmee betekenis aan je verhaal.  

Verschillende werkvormen:

Vrouwen-POORT-boek maken:
In een groep of individueel (fysiek of online) maak je een uniek en persoonlijk creatief boek over vrouw-worden en/of vrouw-zijn. Voor jezelf of voor je dochter. Er zijn verschillende versies met verschillende thema’s: :
1. Menarcheboek: gemaakt door moeder als geschenk voor dochters 1e menstruatie
2. Moeder-Dochterboek: gemaakt door moeder voor je volwassen dochter die moeder wordt
3.
Je eigen Overgangsboek: deze maak je voor jezelf en gaat over de fase van jouw overgang.
4. Ode aan je Vrouw-zijn: je maakt het voor jezelf over alle levensfasen van jouw vrouw-zijn 
4. VrouwenRouwboek
: concreet je verlies een plek geven door aandacht, delen en creativiteit 


Workshops:
Workshop De 1e Menstruatie van je dochter (online): Deze workshop voor vrouwen is een voorbereiding op de eerste menstruatie van je dochter, de Menarche.

Workshop Vader-Dochterrelatie (online): Deze workshop is speciaal voor vaders van opgroeiende dochters over de rol van de vader bij het vrouw-worden en de 1e menstruatie van zijn dochter.

Workshop Ruimte voor de Vrouw (fysiek): leren en ervaren hoe jij omgaat met jouw ruimte en ook hoeveel ruimte er in jouw leven voor jouw vrouw-zijn.

Storytelling:
als verhalenverteller vertel ik een verhaal. Daarna gaan we als groep in gesprek over waar het verhaal raakt. Hierdoor kunnen er bijzondere ontmoetingen ontstaan.

Lezing: Scheppen, een levenskracht” Over het voeden van je creatieve leven.

Individuele sessies: Voelt je lichaam?
-> Ruimte voor vrouwen, die behoefte hebben aan individuele aandacht.
-> Luisterende handen: Aanraken, voor vrouwen én mannen

Betekenis geven aan je eigen verhaal!