Ruimte voor de Vrouw

Ruimte!

Ken je dat gevoel dat je meer ruimte nodig hebt? Dat je te weinig ruimte voor jezelf ervaart? Dat je veel meer ruimte zou willen innemen dan dat je doet? Dat je je klein maakt en klein houdt? Dat je innerlijke ruimte versmalt of dat je je soms zelfs gevangen voelt in jezelf?

De manier waarop je de ruimte gebruikt geeft weer hoe het met je is. Want ruimte is er. Ruimte is er voor iedereen. Alleen de beleving van ruimte verschilt van moment tot moment en van mens tot mens.

Wat mij opvalt is dat veel vrouwen zich vaak kleiner maken en weinig ruimte innemen. 

Fysiek trek je je terug en word je smal, je valt stil, je laat je stem niet (meer) horen, je probeert geen aandacht te trekken, je past je aan, je bent beschikbaar voor een ander en hoeveel blijft er voor jou over? Óf je schiet door naar de andere kant, verliest het geheel uit het oog en neemt (te) veel ruimte in: je wordt mateloos of oeverloos, er is geen sprake meer van een gedeelde ruimte.

Ruimte is een plaats 
                        om je in uit te strekken, uit te breiden en uit te dijen. 

Het is een fenomeen dat zichtbaar maakt 
                                                                         hoe je je daartoe verhoudt. 

RUIMTE voor de VROUW is  ….
een plaats, waar je kan ontdekken dat er genoeg ruimte voor je is en dat jij degene bent die haar kan gebruiken en vullen. Of hóe je haar kan vullen. En waar je ook kan gaan voelen dat iets je weerhoudt om dat ten volle te doen.

RUIMTE voor de VROUW is ….
een plaats om je weer uit te strekken en uit te breiden: in je lichaam, in je beweging en je aanwezig-zijn in de ruimte, met dat wat er gevoeld wil worden, met je geluid of stem, in je gebaar, in dat wat er gedeeld wil worden én met je creativiteit. 

RUIMTE voor de VROUW is ….
een plek die ruimte biedt voor jou: voor wie je bent, voor jouw verhaal, om te ontdekken, te groeien en om je op te laden.

Ik bied je een plek waar ruimte is 
om gewoon jezelf te zijn, 
authentiek en eigen, 
dan bent het krachtigst!

En ook:

RUIMTE voor de VROUW …
maakt ruimte voor het vrouwelijke, voor de vrouwelijke principes. 
In een nog patriarchale wereld voeren mannelijke principes vaak nog de boventoon. Bij veel vraagstukken wordt er op een mannelijke manier naar oplossingen gezocht: solitair en doelgericht. Terwijl vrouwelijke principes juist uitgaan van verbinding en procesgericht zijn. 

Deze vrouwelijke manier vraagt een andere benadering, waarin vrouwen veel beter gedijen en tot hun recht komen en meer vanuit hun kracht kunnen leven.

Hoe mooi zou het zijn als we met dit bewustzijn tot een samenleving kunnen komen, waarin vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten weer een balans kunnen vinden.

Workshop
In een workshop RUIMTE voor de VROUW bied ik je ervaringen waar je gaat spelen met het fenomeen ruimte en je kan ontdekken hoe dit in jouw leven speelt. Ook kan je spelenderwijs oefenen met andere manieren en voelen wat deze jou te bieden hebben in je dagelijks leven. 

Betekenis geven aan je eigen verhaal!