Workshop: De 1e menstruatie van je dochter

DOOR DE POORT VAN DE MENARCHE

Introductie van het traject Menarcheboek maken

Afbeelding: ansichtkaart áchter de poort: Geertje van der Zijpp

In deze workshop voor vrouwen hebben we het over de ervaring van de eerste menstruatie van een meisje. 
Waarom? Omdat dit moment haar vrouw-worden markeert. De kindertijd komt achter haar te liggen en ze zal opgroeien tot volwassen vrouw. Op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau verandert er veel.


Ruimte voor het vrouwelijke

In de huidige maatschappij, voortgekomen vanuit het oude patriarchale (mannelijke) denken, is er niet zoveel ruimte voor het vrouwelijke. Dus ook niet voor wat een menstruatie met zich meebrengt voor een vrouw(in-wording). Dit zien we terug in onze cultuur van altijd maar doorgaan, het wegmoffelen van ongemakken en alles wat met de menstruatie te maken heeft. Menstrueren wordt gezien als lastig, pijnlijk en vies. Daarmee doen wij – vrouwen – onszelf en onze dochters chronisch tekort. In feite is er niet zoveel ruimte voor dat wat we in wezen zijn: ons vrouw-zijn.

Deze workshop is bedoeld om kennis te maken met een andere kijk op menstruatie en het vrouwelijke, zodat we onze dochters een andere boodschap kunnen meegeven. Te beginnen bij haar eerste menstruatie.

Deze workshop staat op zichzelf. Maar het kan voor jou als moeder ook een opstap zijn naar   een traject Menarcheboek maken. Een traject waarin je op geheel eigen wijze een creatief boek vol met informatie, verhalen, weetjes en grapjes gaat maken over vrouw-worden. Een geschenk voor je dochter bij haar eerste menstruatie. Bovendien leer je in dit traject veel over je eigen vrouw-zijn.

Datum: vrijdagmorgen 8 september 2023
Tijd: 9.30 tot 11.30 uur
Waar: Via ZOOM
Deelnameprijs: € 15,00
Info en aanmelding: Dederiek Daum 

ddaum@euronet.nl 
06 30623794 


Meer info over het traject Menarcheboek maken:
https://dederiekdaum.nl/vrouwen-poort-boeken/menarcheboek-maken/
Meer info over VrouwenPOORTboek maken:
https://dederiekdaum.nl/vrouwen-poort-boeken/

Betekenis geven aan je eigen verhaal!