Moeder-Dochterboek maken

Moeder-dochterboek: een ode aan het moeder-worden van je dochter

In dit traject maak je een boek voor je dochter die moeder gaat worden. Het kan zijn dat ze al in verwachting is. Maar ook is het een goed moment om te beginnen met het maken van dit boek als ze verlangt naar een zwangerschap. Dan heb je wat meer tijd en rust.

Ik begeleid je bij het maken van een moeder-dochterboek. 

Inhoudelijk houdt dat in dat je je gaat verdiepen in de thema’s die met moeder/dochter te maken hebben, specifiek gericht op het haar moeder-worden en jouw grootmoeder worden. Daarvoor reik ik je van alles aan.

Levensloop
Eigenlijk loop je door dat deel van jouw eigen levensloop waar deze samen gaat met de levensloop van je dochter. Vanaf het moment dat je naar haar verlangde of dat je wist dat je zwanger was. Met het accent op vrouw-worden en vrouw-zijn.

Hierbij werk ik vanuit drie lagen:

1. Theoretisch: met informatie over vrouw-worden, moeder-worden etc. 

2. Persoonlijk: over hoe alles is gegaan en hoe het nu is in jouw en haar leven en in jullie moeder/dochter relatie 

3. Beeldend, met (archetypische) verhalen en creativiteit d.m.v. tekenen, schilderen, gedichten, knippen/plakken, foto’s erbij zoeken, dichten, evt. naaien, borduren, collages maken, alles is mogelijk. 

Vrouwenlijn: uit elke moeder komt een dochter …

Imprint
In het boek komt ook aan de orde waar jij “vandaan komt” en hoe dat impact heeft op jouw moederschap en dus op jouw relatie met jouw dochter en op haar eigen moederschap. We staan stil bij de zogenaamde imprint die je als dochter meekrijgt vanuit de voormoederlijn.

Het maken van het boek is een verdiepend proces, omdat je ook in je eigen levensloop duikt. En in alles wat met jouw moederschap verbonden is. Dus ook je partnerschap, gezamenlijk ouderschap en je eigen dochter-zijn (t.a.v. jouw eigen moeder). En jullie moeder-dochter relatie komt eveneens aan de orde.
En bovenal wordt het een mooie reis in jezelf.

Accent
Het accent van dit boek ligt op het moeder-worden van jouw dochter, waarin haar vrouw-worden (menarche) ook een plaats krijgt.

Door het maken van dit boek zal je gaan voelen hoe je recht doet aan jezelf, aan je dochter en aan jullie moeder-dochterrelatie. 

Zo geef je betekenis aan je dochters moederschap en jouw (groot)moederschap.

Het traject bestaat uit 9 bijeenkomsten. Net als een zwangerschap.
Gemiddeld eens per maand.

Betekenis geven aan je eigen verhaal!